На најчесто поставуваните прашања од страна на нашите клиенти

На форекс пазарот можете да тргувате 24 часа дневно 5 дена во денделата. Пазарот се отвора во недела во 23 часот и затвора во петок во 22 часот.
Fxlider ви нуди можност да тргувате секогаш кога Форекс пазарот е отворен а тоа е 24 часа неделно 5 дена во неделата. Од недела во 23 до  петок во 22 часот.
FXLider тимот за поддршка ви стои на располагање од понеделник до петок од 9 до 21 часот за сите ваши прашања или помош при депонирање на средства.
За да ја видете историјата на своите тргување притиснете  Ctrl+T за да пристапите на прозорецот. Терминал кај што можете да изберете Accoun History tab.  Овде кликнете со десен клик на маусот и ќе добиете историја на вашато  тргување во HTML формат.
Спред за залато е$  0,60 а за сребро е $ 0,05.
За евра изнесува 100 а за долари 100.
– Евро (EUR)
– Американски долар (USD)
– Британска фунта (GBP)
– Јапонски јен (JPY)
– Швајцарски франк (CHF)
– Злато (Gold)
– Сурова нафта (Crude Oil)
Тргување со валути (девизи) вклучува “купување” на една валута и симултано “продавање” на друга за да се оствари профит преку предвидено движење на девизниот курс. Глобалниот финансиски пазар е најголемиот и најликвидниот пазар во светот на кој може да се тргува 24 часа. Учесници во овој пазар се банки, корпорации и други институции со цел меѓународна размена или хеџинг, како и трговци – или шпекулатори – кои се обидуваат да профитираат на берза.
Договорите за разликата во цената (CFDs) нудат можност за добивка на очекуваните движења на цените кај основните класи на средства, валути, добра, акции или индекси. CFDs се финансиски деривати со левериџ кои нудат голема изложеност кај основните класи со мал трошок. Кога тргувате со CFDs со Fortrade, не ја купувате (или продавате) основната класа, туку отворате “long” (куповна) или “short” (продажна) позиција на тој инструмент на моменталната цена.
CFD нуди бројни предности пред другите алтернативи, вклучувајќи понуда со зголемен потенцијал за добивка со минимално учество (leverage), тргување 24 часа и лесно пристапување кон пазарот.
Фортрејд нуди голем избор на финансиски инструменти, валутни парови, акции, добра, енергетски производи, благородни метали, ETF, акции од САД и др.
Бесплатна демо сметка, платформа која е прилагодена за корисниците и лесна за користење, и до 2500 евра бонус за првото отворање на вистинска сметка и депонирање на средства, неограничена корисничка поддршка како и многу додатни активности насочени спрема нашите клиенти. Сето ова и повеќе од тоа ви нудиме кога ќе се одлучите за Fx lider. Со нас како лиценцирана и регистрирана компанија можете на вистински начин да пробате правилно Форекс тргување.
За користење на нашaтa Fx lider Веб трејдер платформа доволно е да поседувате копјутер со инсталиран Windows оперативен систем како и конекција на интернет.
Секако, FXLider ви овозможува да можете да пристапите на својата сметка од многу различни места. Се што ви е потребно е компјутер на кој ќе ја инсталирате платформата или да ја користите Fxlider web trader платформа за тргување. Бидете многу внимателни каде и како ги чувате и користите своите податоци за пристап, корисничко име и лозинка. Доколку овие податоци ги внесувате на друг компјутер постои можност да тие таму бидат зачувани и покасно да бидат достапни на секој кој го користи тој компјутер.
FXLider не наплаќа било каква провизија.
FXLider ви овозможува да покрај со вашиот компјутер Bay i Sell налози можете да издавате и преку нашите платформи за мобилни телефони или преку пристап на web trader платформата со помош на мобилен телефон кој има пристап на интернет.
Посетете ја нашата страна со спредови за различни инструменти за повеќе информации. Спредовите се фиксни.
Нашиот тим за поддршка работи секој ден 12 часа дневно од 9 до 21 часот, од понеделник до петок. Во тој период можете да не контактирате преку телефон и чет во живо.
Да, секое полнолетно лице може да инвестира во форекс преку FXLider.
Ако во било кој последователен период од 180 дена не тргувате на Вашата Корисничка Сметка, тогаш после 180 дена („Грејс Период“) FXLider ќе заклучи дека Корисничката Сметка е неактивна или во мирување („Неактивна“).
Откако FXLider ќе ја заклучи Корисничката Сметка како Неактивна, FXLider ќе има право да Ви наплаќа административна такса од  USD $10.00 (или слична сума во друга валута како што од време на време FXLider може да утврди) која претставува административен трошок на FXLider за одржување на Неактивната Сметка („Провизија за Неактивна Сметка“).
FXLider ќе ја одземе провизијата за Неактивна Сметка од билансот на Вашата Корисничка Сметка на денот на истекот на Грејс Периодот, а потоа и на секои последователни 30 дена. За одбегнување на сомнеж, Обврската или одговорноста на клиентот да ја плати провизијата за Неактивна Сметка ќе престане кога билансот на Корисничката Сметка е нула.
Ние ги чуваме вашите финансиски податоци во склад со пописите кои го регулираат пазарот како и корпоративните правила на нашата компанија. Информациите за вашата сметка како и вашите лични финансиски информации сигурно се чуваат кај нас.
Времето кое е потребно за да отворите вистинска сметка зависи од висината на вашиот влог и од тоа кога ќе ни ги пратите потребните докуметни. Доколку депонирате до 500 евра вашите пари ќе ги видите на платформата за неколку минути од уплатата. За повисоки депозити потребно е да ни пратите документи. И обично овој процес се завршува во текот на еден работен ден од моментот на вашата апликација. Откако ќе ги пратите вашите документи ќе ви се јави некој од нашиот тим за поддршка и ќе ви ги објасни сите детали.
Да, во секој момент можете да ги промените вашите лични податоци во апликационата форма која ќе ви ја пратимe. Кога ќе направите измени пополнетиот формулар пратете го преку факс.
Зa вашата апликација биде прифатена потребно е да го потврдите својот идентитет со праќање:

Некој личен докумет- лича карта или пасош
Скенирана картичка со која сте извршиле уплата (средните осум броеви можете да ги скриете)
Некоја од сметките за комуналии – телефон, струја, интернет, и сл. Која се води на ваше име.

Доколку немате сметки за комунали можете да ни пратите уште еден личен документ кој ја содржи вашата адресе.

Овие докумнти нас ни се потребни за да го верификуваме вашиот идентитет како и да можете да подигнете профит. И поред тоа овие документи се неопходни за праќање на бонуси.
Доколку податоците ви се исти на новата сметка не морате пофторно да праќате документи.
За да можете да отворите вистинска сметка, посетете ја нашата страница Отвори Вистинска Сметка и пратете ги потребните чекори.
Да, можете да отворите повеќе вистински сметки и во било кои валути сакате.
За да отворите демо сметка, посетете ја нашата страна и Отворете Демо Сметка и пратете ги нашите чекори.
Секоја демо сметка трае ограничено 20 дена, после тоа можете да отворите нова. За сите детали контактирајте го нашиот тим за поддршка.
Секој демо налог е отворен со почетни 100.000 евра или долари со кои можете да тргувате на Форекс. Доколку ги потрошите сите пари, демо сметката автоматски се затвора.
Левериџ е посебен фиксен за сите инструменти за тргување и не може да се променува.
FXLider нема да ги користи или продава вашите лични податоци на трети лица. Сите податоци кои ќе ни ги пратите се потполно сигурно чувани кај нас. Доколку не сакате да користите е-маил обавестувања од нас во секој момент можете да барате да ве избришиме од листата за меил.
Само пратете ги упатствата на нашата страна Отворете Вистинска Сметка или Отворете Демо Сметка.
Минималниот износ со кој можете да почнете да тргувате е 100 долари или евра.
Доколку не можете да се пријавите на својата сметка или сте ја изгубиле добивката, морате хитно да ја затворите позицијата ве молиме да не контактирате. Нашиот тим за поддршка работи секој ден од 9 до 21 часови.
Средства можете да депнирате на еден од следните методи:

Со кредитна картичка VISA или MASTER CARD
Банкарски трансфер
Webmoney, Moneybookers или Neteller сервис.

Најбрз начин за депонирање на средства е по пат на кредитна картичка.
Депозит можете да направите во евра или американски долари.
Депозит направен со кредитна картичка во висина до 500 евра ќе биди на вашата платформа во рок најмногу од еден сат. За поголем износ, процесот може да трае и до 24 часа по приемот на дукументацијата. Доколку депонирате со користење на банкарска дознака времето кое е потребно за парите да се појават на вашата платформа зависи од процедурите во банката.
FXLider не наплаќа било каква провизија за депонирање или повлекување на средства од вашиот компјутер за тргување. Меѓутоа вашата банка или издавачот на кредитната картица може да ви наплати провизија на овие трансакции. Предлагаме за деталите да се информирате во својата банка.
Доволно е да превземете формулар за подигање на средства од нашиот сајт, пополнетего и пратетего преку факс во кординација со некој советник од нашиот тим за поддршка. По приемот, саканите пари ќе бидат префрлени на назначената сметка. Оваа процедура трае во просек 5 дена.
По приемот на исправно барање за подигање на средства, процедурата за исплата на профитот и префрлување на средства на вашата сметка трае во просек 5 работни дена.
Во некои случаи, повлекувањата на средствата кои се депонирани со дебитна или кредитна картичка се ограничени од страна на издавачот на картичката и не можат да го надминат износот на депозитот.
Повлекувањето од кредитна или дебитна картичка можат да бидат само до износот до кој имаме депонирано. Подолу се три алтернативни методи за повлекување на дополнителни средства кои ја преминуваат сумата на првиот депозит на кредитната/дебитна картичка.

Банкарска дознака: Пополнете го овој формулар и пратете го на support@fortrade.com вклучувајќи детали за Вашата банкарска сметка. Линк за формулар
Skrill: Пратете ни email на support@fortrade.com со бараниот износ кој сакате да го повлечете и e-mail адреса на Skrill налогот на кој сакате да се префрли бараниот износ.
NETELLER: Пратете ни email на support@fortrade.com со бараниот износ кој сакате да го повлечете и ИД од NETELLER налогот на кој сакате да се префрли бараниот износ.

Кога ќе отворите Fxlider meta trader 4 demo сметка спредовите се идентични како и на вистинската сметка.
Потребно е да ја имате следната верзија на компјутерот: 95, 98, 2000, 2003, 2008, 2010, XP, Vista, Windows 7.
Можно е, али неможе да се пристапи на различните сметки во исто време.
FXLider MetaTrader платформата е подесена на CET Централно европско време што е +1 час од лондонско време. Сите трансакции и налози се извршуваат по ова време.
По локална временска зона.
Како прво морате да го затворите Meta Trader 4. Потоа копирајте го вашиот Expert Advisor Meta Trader 4 во Experts folder. Потоа, отворете ја платформата, кликнете на дугмето Navigator кликнете два пати на Expert Advisor. Со лев клик на маусот превлечете ја иконата на графиконот и така го активирате. Во горниот десен агол на графиконот треба да се појави Smiley, а самото дугме Expert Advisor би требало да е зелено. Доколку не сте успеале да го активирате Expert Advisor, не би требало да во горниот агол се најдува иконата Expert Advisor, а дугме Expert Advisor би требало да е црвено.
Одете на Tools во менито, па потоа на Options. Кога ќе ви се отвори прозорецот, одете на категорија Server и да изберете дугме Change.
Кликнете на дугме Terminal и, кога ви се отвори прозорот на дното од мониторот, одетe на категоријата Account History.
VPS (Virtual Private Server) овозможува да вашиот сервер Expert Advisor работи бес пречки, па дури и кога е исклучен компјутерот. Морате да најдете провајдер кој ќе ви одговара на интернет и пратите инструкции за регистрација, али постојат Forex брокери кои ја нудат бесплатно ако сте нивен клент.
WebTrader е најбрз начин да почнете тргување на некоја Форекс платформи. Оваа платформа ви озозможува да без ризик од инсталирање и превземање на фајлови само со помош на интернет конекција во истиот момент од било каде во светот почнете да тргувате.
FXLider му нуди на своите клиенти решение за извршување на трансакции било каде да се најдувате со вашиот мобилен телефон со помош на на нашата Mobile Trader платформата за тргување. Потребен ви е мобилен телефон со ГСМ мрежа и пристап на интернет преку вашиот пакет можете го пратите пазарот, купувате, продавате, затварате позиција и се тоа со вашиот мобилен телефон. И се тоа потполно бесплатно!
Да Fxlider ви овозможува да превземете и инсталирате Meta Trader 4 платформа на својот компјутер потполно БЕСПЛАТНО. Сега можете да уживате во вашите предности кои ги носи овај сaјт.
За повеќе информации погледајте ја страната со линкот за превземање.