Fortrade обезбедува CFD тргување со фјучерси. Сите термински договори се со рок на достасување. Со цел да овозможи постојано тргување за нашите ценети трговци, Fortrade го променува истечениот договор со нов договор и нова цена пред истекот на секој фјучерс договор.

CFD Rollover датуми / Време:

Product Name/Symbol Exchange/Market Current Contract Rollover Date New Contract
S&P 500 Chicago Mercantile Exchange Dec 2017 (ESZ7) 10-12-17 Mar 2018 (ESH8)
NASDAQ 100 Chicago Mercantile Exchange Dec 2017 (NQZ7) 10-12-17 Mar 2018 (NQH8)
DOW 30 Chicago Board of Trade Dec 2017 (YMZ7) 10-12-17 Mar 2018 (YMH8)
CAC 40 Paris Bourse Dec 2017 (FCEZ7) 10-12-17 Jan 2018 (FCEF8)
DAX 30 Eurex Exchange Dec 2017 (FDXZ7) 10-12-17 Mar 2018 (FDXH8)
FTSE 100 Euronext.LIFFE Dec 2017 (FFIZ7) 10-12-17 Mar 2018 (FFIH8)
RUSSELL 2000 Russell 2000 Index Mini Futures, ICE Dec 2017 (TFZ7) 10-12-17 Mar 2018 (TFH8)
IBEX35 Bolsa de Madrid Dec 2017 (MFXIZ7) 10-12-17 Jan 2018 (MFXIF8)
DJEURO Eurex Exchange Dec 2017 (FESXZ7) 10-12-17 Mar 2018 (FESXH8)
FTSEMIB Italian Derivatives Market (IDEM) Dec 2017 (SPMIBZ7) 10-12-17 Mar 2018 (SPMIBH8)
AEX Euronext Dec 2017 (AEXZ7) 10-12-17 Jan 2018 (AEXF8)
SMI Swiss Market Index Dec 2017 (FSMIZ7) 10-12-17 Mar 2018 (FSMIH8)
Crude Oil New York Mercantile Exchange (NYMEX) Jan 2018 (CLF8) 17-12-17 Feb 2018 (CLG8)
DOLLAR INDEX [USDX] ICE Futures U.S. Dec 2017 (DXZ7) 17-12-17 Mar 2018 (APH8)
ASX200 Australian Securities Exchange Dec 2017 (APZ7) 17-12-17 Mar 2018 (APH8)
Brent Oil New York Mercantile Exchange (NYMEX) Feb 2018 (LCOG8) 24-12-17 Mar 2018 (LCOH8)
Natural Gas New York Mercantile Exchange (NYMEX) Jan 2018 (NGF8) 24-12-17 Feb 2018 (NGG8)
Heating Oil New York Mercantile Exchange (NYMEX) Jan 2018 (HOF8) 24-12-17 Feb 2018 (HOG8)
Gasoline New York Mercantile Exchange (NYMEX) Jan 2018 (RBF8) 24-12-17 Feb 2018 (RBG8)
Platinum New York Mercantile Exchange (NYMEX) Jan 2018 (PLF8) 24-12-17 Apr 2018 (PLJ8)
Soybeans Chicago Board of Trade Jan 2018 (ZSF8) 24-12-17 Mar 2018 (ZSG8)
HSI New York Mercantile Exchange (NYMEX) Dec 2017 (HSIZ7) 24-12-17 Jan 2018 (HSIF8)
China A50 Shanghai Stock Exchange Dec 2017 (CNZ7) 24-12-17 Jan 2018 (CNF8)
  • Ако постојат значајни разлики помеѓу цената на договорите, се прилагодуваат према каматата на вашиот налог, па ако постои разлика во цена тоа нема да влијае на профитот и на загубата. На овој начин нема да има значително влијание на нето добивката или загубата.
  • Сите трговци кои ќе отворат CFD сметки во времето на зрелост, ќе видат прилагодување на цената како кредитна или дебитна. Покрај тоа, сите постоечки условени наредби (стоп или лимит) да се активираат на почетокот на новото тргување ќе бидат извршена во рамките на новата пазарна цена.
  • Сите трговци кои не сакаат да бидат изложени на прилагодување на цената да ја затворат својата сметка пред рокот, а потоа да отворат нова.
  • Слободно можете да не контактирате за повеќе инаформации за CFD и Forex тргувањето.