Валутни Парови

Инстант пристап до преку 60 валутни парови, вклучувајќи ги сите главни парови како (пр:EUR/USD – Euro Zone/United States), секундарните валутни парови (пр: EUR/GBP – Euro Zone/United Kingdom) и егзотични парови (пр: USD/HKD – US Dollar/Hong Kong Dollar). За разлика од други видови на финасиско тргување, форекс тргувањето може да биде профитабилно и во растечки и во опаѓачки пазарни услови. Ова е поради тоа што на форекс берзата постои опција или да се купува или да се продава, во зависност од насоката на која што верувате дека валутниот пар ќе се движи.

CFD на Злато

Искористете го движењето на светските водечки трговски платформи за размена. Со Fortrade можете да купите и да продадете CFD за добра (Договори за разлика во цена) на сите главни метали, вклучувајќи и платина, памук, сребро и, секако, злато – најтргуваниот благороден метал во трговскиот свет. CFD на златото генерално се смета за многу по волатилен во споредба со цената на другите добра и се преферирани од страна на многу трејдери.

CFD на Нафта

Тргувајте со широк спектар на CDF на енергенси, West Texas Intermediate (WTI), Brent Crude и повеќе. Оваа се пазарни лидери и се познати по високата волатилност и константната ликвидност, што нуди високи заработи во компензација за нивните “повисоки од нормално” нивоа на ризик. Наречена е “црно злато” поради огромното значење за глобалната економија.

CFD на Земјоделски производи

Со Fortrade можете да креирате диверзифицирано портфолио на храна и земјоделски производи. Нудиме CFD на голем број водечки добра и сирови материјали како: жито, пченка, шеќер и памук. Овие продукти, кои се тргуваат на многу берзи за добра и размени во светот, играат важна улога во глобалната економија. И, поради тоа што тие се предмет на многу голема ценовна волативност, нивната фјучерси и опции даваат солидни можности за да се заработи голем профит со релативно мала инвестиција.

CFD на Индекси

Тргувајте со Fortrade на USA 500, USA 30, UK 100 (UK), GER 30 (Germany), JAPAN 225 (Japan) и многу други водечки индекси. Нашиот индекси CFDs ви обезбедуваат инвестиција авенија за бенефит од водечките индустриски сектори или на пазарот како целина, а не само од поединечни акции. CFD часовно тргување е во согласност со соодветните берзи во САД, Велика Британија, Европа и Азија.

CFD на Акции

Со Fortrade, можете да тргувате со CFD на акциите на 100-те најголеми и највлијателни компании во САД (котирани на NYSE, NASDAQ) и во Европа (котирани на London Stock Exchange, Frankfurt Stock Exchange, Euronext и други). Без оглед дали мислите дека цената ќе расте или ќе паѓа, CFD на акциите ќе Ви овозможи да направите профит на промената на цената на акцијата – брзо и едноставно.

Услови на тргување

Тука можете да ги видите сите услови за трговија на индивидуални инвестициски инструменти кои можат да се тргуваат на платформите на Fortrade. Ви посакуваме успешно и профитабилно тргување!

ECN услови на тргување

Тука можете да ги видите сите ECN услови за трговија на индивидуални инвестициски инструменти кои можат да се тргуваат на платформите на Fortrade. Ви посакуваме успешна и профитабилна тргување!

Влезете во светот на трговијата и заработувајте на најликвидната берза во светот!