• Отворете демо сметка за тргување, со 100 000 виртуелни средства. Едноставно, сигурно и 100% без ризик!
  Превземете ја апликацијата Fortrade Pro Trader за iOS
  Fortrade
  Тргувајте со CFD онлајн
  Превземете ја апликацијата Fortrade Pro Trader за ANDROID
  Fortrade
  Тргувајте со CFD онлајн
 • Withdrawing Funds

  //Withdrawing Funds
  Withdrawing Funds2017-12-31T11:10:50+00:00
  Fortrade withdrawing funds

  За да се забрза процесот на повлекување на средства, Ве молиме да ни доставите скениран образец на нашата e-mail адреса:

  backoffice@fortrade.com

  Да би биле сигурни дека повлекувањето е успешно обработено, прочитајте ги сите информации кои следат и преверете дали образецот е правилно потполнет пред да ни го пратите.

  Fortrade Политика за повлекување на средства

  Fortrade има стриктна полтика во врска со парични трансакции, клиентите се обврзуваат да прават депозити и повлекуваат средства од познат извор во нивно име. Политика на компанијата е парите да се вратат на исти начин како што се и добиени и на сметка од која парите се примени.

  Колку време е потребно за да се обработи барање за повлекување на пари?

  Сите барања се обработуваат во рок од три работни денови од страна на Fortrade. Имајте на ум дека може да бидат потребни и до 15 дена за да на клиентот му легнат на сметка парите, Fortrade не може да гарантира кога тие средства ќе бидат на Вашата сметка.  

  Уплата со кредитни картички

  Уплатите со кредитни картички можат да се повлечат само ако средствата се депонирани во претходните 6 месеци и ограничени се на оригиналниот износ на депозитот. Секое повлекување после периодот од 6 месеци или профит од уплата со кредитни картички мораат да бидат во склад со доле наведените алтернативни методи на повлекување.Клиенти кои треба да повлечат профит депониран по пат на кредитна/дебитна картичка.

  Повлекувањето на средствата депонирани по пат на дебитна или кредитна картичка се ограничени од страна на издавачот на картичката, а не ми можеле да бидат поголеми од оригиналниот износ. Исплатата чиј износ го надминува првобитниот депозит може да се повлече така што ќе се обезбеди алтернативен метод на исплата:

  Дознака: Превземете го образецот за повлекување на средства, пополнете го со податоци од Вашата банкарска сметка и испратете го на е-маил support@fortrade.com.

  Skrill: испратете меил на backoffice@fortrade.com со бараниот износ за повлекување/исплата и меил адресата од  Skrill сметката на која сакате да се пренесе износот.

  NETELLER: испратете  меил на backoffice@fortrade.com  со бараниот износ за повлекување/исплата и ID од NETELLER сметката на која сакате да се префрли износот

  Процедура и приоритет при повлекување на средства

  1. Кредитна/дебитна картичка – се поднесува барање за повлекување без разлика на кој метод, повлекувањето ќе биде обработено од вкупниот износ кој бил депониран преку истиот метод
  2. Дознака или E-wallet исплата ќе се користи кога сите депозити од кредитни/дебитни картички ќе бидат во потполност вратени..

  Сите барања за подигање пари се обработуваат во валутата во која депозитот бил првобитно направен. Доколку валутата на депозитот се разликува од валутата во трансферот, Fortrade ќе го префрли износот на трансферот во валутата од преносот по важечкиот курс.

  Минимален лимит за повлекување

  Банкарски трансфер: Нема минимум/ се применуваат надоместоци

  Банковен трансфер: Нема минимум/се применуваат надоместоци

  Такса на меѓунар. Телеграфски пренос (TT): Нема минимум/се применуваат надоместоци

  Кредитни картички: $50

  E-wallet: Нема минимум

  Надоместоци

  Такса на меѓунар. Телеграфски пренос (TT) до £15

  Банковна дознака до £15