UZMITE OVIH BESPLATNIH 50 EVRA
i trgujte cenom akcija Ferarija na svetskoj berzi

Izlazak na berzu Ferarija razmatra se već nekoliko godina. Dugo iščekivana IPO (Inicijalna javna ponuda) zakazana je bila za jun ove godine ali je odložena za poslednji kvartal ove godine prema rečima CEO-a Fiat Chrysler Automobila (FCA), Sergio Marchionne-a, zbog tehničkih problema. 21. oktobra Ferrari je izašao na tržište kapitala sa svega 10% ukupnog broja akcija i time uspeo da održi visok nivo tražnje. Primarno ponuđena cena akcija bila je 52 dolara što je bila gornja granica najavljenog opsega. Cena akcija je ubrzo porasla na 61 dolar da bi se do kraja dana stabilizovala na 57 dolara. Rast od 5.7% doneo je kompaniji tržišnu kapitalizaciju od 10.4 milijardi dolara.

Iskoristite priliku i uzmite 50€ za trgovanje cenom akcija Ferarija na svetskoj berzi.

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje ovde.

Prodaja akcija Ferarija koja je bila u pripremi skoro godinu dana od presudnog je značaja za plan Fiat Chrysler-a da finansira investicioni program od 54 milijarde dolara namenjen proširenju Jeep-a, Alpha Romeo-a i Maserati-a na globalnom nivou.

Nakon što je američko–italijanski auto gigant prodao 10 % akcija brenda ovog legendarnog trkačkog automobila na Wall Street-u, objavio je zaradu od milijardu dolara. FCA još uvek ima u svom vlasništvu 80% kapitala Ferarija u vrednosti oko 10 milijardi dolara dok 10% pripada Piero Ferrari-u, Enzovom sinu.

Ferrari je pod velikim uticajem uspeha trkačkog tima Formule 1 koji se koristi za promociju brenda umesto klasičnih načina reklamiranja. Kupci Ferarija su se dobrim delom i opredelila za ovaj automobil zbog njegove ekskluzivnosti koju kompanija održava ograničavanjem broja automobila i modela koje proizvodi.

Sergio Marchionne CEO-a Fiat Chrysler-a koji je takođe i predsednik Ferarija izjavio je da kompanija planira da malo pojača prodaju automobila do 2019. godine sa dosadašnjih 7,000 na 9,000 na godišnjem nivou dok će istovremeno nastaviti da održava ekskluzivnost trkačkih automobila.

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje ovde.

Kompanija je tokom 2014. godine ostvarila profit od 265 miliona evra na prihod od 2.76 milijardi evra uz prodaju od 7,255 automobila. Poređenja radi Maserati je prodao 36,500 a Porsche u prvih osam meseci 2014. godine prodao je 120,000.